Fröccsöntő üzem létrehozása a CadMax Kft-nél

  • Cégnév: CadMax Kft.
  • Cég székhelye / telephelye: Ajak
  • Megnyert pályázat neve: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
  • Megnyert pályázati összeg: 61 888 401
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2021.10.27.

A fröccsöntő üzem kialakítása érdekében az alábbi gépek kerülnek beszerzésre. Fröccsöntő gépből a Társaság használtat fog vásárolni, így azt értelemszerűen nem számoljuk el jelen pályázat keretében.

 

A projekt keretében beszerzésre kerül 1 db TAE EVO Tech 301 zárt rendszerű folyadékhűtő készülék, amelyre azért van szükség, mert a modern fröccsöntő gépek igen nagy nyomáson és nagy hővel dolgoznak ezért állandó veszélyként áll fenn a gépek szerszámainak túlmelegedése. Az olasz gyártó rendkívüli technikai képességgel rendelkező folyadékhűtője biztosítani tudja a folyamatos gyártást és a túlmelegedés elleni védelmet.

 

Az 1 db SF15+ 10 FF 400+N/50 Kompresszorra azért van szükség mert a speciális maró, forgácsoló, megmunkáló gépek működéséhez elengedhetetlenül szükséges az állandó magasnyomású tiszta, olajmentes üzemi sűrített levegő biztosítása. Az Atlas Copco világcég egyedi szabadalmaztatott spirál kompresszora tudja teljesíteni ezeket a követelményeket, amelyek a gyártási folyamatok nélkülözhetetlen eleme.

 

A TOOL-TEMP AG TT-180 típusú temperáló készülékre, azért van szükség mert a fröccsöntő gépek által gyártott termékek mindegyikéhez más szerszám tartozik. A folyamatos gyártás elsősorban a minőségi követelmények feltétele, hogy a szerszámok állandó, üzemi hőmérsékleten legyenek temperálva, ezért szükséges az ilyen készülékek alkalmazása.

 

Jungheinrich EFG 430k Elektromos négykerekű homlokvillás targoncára azért van szükség mert a bejövő big-bag (1 tonna) zsákos alapanyag, illetve a gyártott termékek logisztikai mozgatása megkívánja a targoncával történő munkavégzést, továbbá a gyártás során a szerszámok cseréjénél is szükség van a targoncával történő munkavégzésre, mert a szerszámok igen nagy súlyúak.

 

A 15 kW-os napelemre, azért van szükség, mert minden gyártó, üzemelő gép elektromos működtetésű. A gyártás során általános és helyi megvilágításokat alkalmaznak, amely szintén elektromos áramot igényel.

 

Csarnok épület átalakítási munkálataira azért van szükség, mert a legfontosabb a dolgozók szociális igényének ellátása (öltöző, ebédlő, mosdó). Ezek a dolgozók irányítják, működtetik a nagyértékű, nagy teljesítményű gépparkot. A modern gépek nagy teljesítménye miatt szükség van a teljes alapzat cseréjére a gépek súlya, illetve működési nyomatéka miatt. A gépek kiszolgálásához a villamos teljesítmény, a víz, a levegő rendszer, a megvilágítási rendszer (természetes és mesterséges) kiépítése alapvető szükséglet, ezek a gépek működésének feltételi. Egy ilyen modern üzem létrejötténél a megfelelő irányításhoz szükség van irodai helyiségekre, amelyekből állandó rálátás lehetséges az üzemi géppark működésére.

 

A fejlesztés megvalósításával Ajakon létrejön a Társaság új fröccsöntő üzeme, amellyel egy új bevétel termelő üzletágat tud beindítani a Társaság. Emiatt új munkavállalók felvétele is szükségessé válik.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu