Gyártási kapacitás bővítése a Furnér-Pack Kft-nél

  • Cégnév: Furnér-Pack Kft.
  • Cég székhelye / telephelye: Újkígyós
  • Megnyert pályázat neve: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása
  • Megnyert pályázati összeg: 21 253 046 Ft
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2017.06.10.

A Furnér-Pack Kft. egy kapacitásbővítő beruházást tervez kivitelezni, melynek keretein belül gépállományát korszerűsíti, illetve jobb minőségű terméket lesz képes előállítani. A projekt indokoltsága abból ered, hogy a Furnér-Pack Kft-t belga partnere rendkívüli mértékben emelte megrendelésállományát az elkövetkező évekre.

 

Habár a Furnér-Pack Kft. számos beruházási projektet valósított meg az elmúlt években, növekedési üteme és a vevői elégedettség a Társaság termékei iránt olyan mértékű, amelyet csak újabb kapacitásbővítéssel lehet utolérni. A Társaság meglévő gépparkjával már nem képes kiszolgálni teljes körűen a megnövekedett megrendelésállomány legyártását, ezért szükséges, hogy a Társaság bővítse gépeinek számát.

 

A Társaság egy 42,5 millió Ft értékű beruházást kíván megvalósítani, amelyhez 21,25 millió Ft értékű támogatást igényel. A Furnér-Pack Kft. egy stabil lábakon álló, nyereséges vállalkozás, amely a projekt kivitelezéséhez a támogatás mellett kellő önerővel rendelkezik.

 

A Társaság egy CATERPILLAR GP25N típusú targoncát, egy COMBI 16 csavarkompresszort, egy SPB 1100 RRR 3M Buldog 7 kontaktcsiszolót, egy Basset PBH 100 szalagcsiszolót, egy LF2-ARM 600 kefés csiszológépet, egy PS egykezes levegős csiszológépet, egy Oleobrik 180/80 brikettprést, illetőleg egy ELBH típusú elszívót kíván megvásárolni. A Furnér-Pack Kft. gyártási folyamata préselésből és legfőképp csiszolásból áll. Ez utóbbi a termékek felületének durva, illetve finom megmunkálását jelenti. A beszerzendő csiszológépek járulnak hozzá a termékek minőségének javításához. A kontaktcsiszoló a préselésen átesett kétrétegű síklemez csiszolására alkalmas. A szalagcsiszoló a kisebb alkatrészek korábban kézi munkával végzett csiszolását fogja kiváltani. Ezzel nemcsak a termékek minősége javul, de gyorsabb is lesz a folyamat. A kefés csiszológép, illetve az egykezes levegős csiszológép egyaránt az idompréselt termékek különböző íveinek, hajlatainak megmunkálására szolgál. Jelenleg kézzel, csiszolópapírral történik ennek a folyamatnak a kivitelezése, amely jelentősen felgyorsul az eszközök beszerzésével. A csavarkompresszor a több tízezer darab termék csiszolásához szükséges gépekhez termeli a levegőt. Az elszívó berendezés a csiszolásnál keletkező nagy mennyiségű por elszívására hívatott, ezzel együtt védi a munkavállalók egészségét. Az elszívó egy önálló berendezés, amely nem kerül beépítésre az épületbe, ezáltal nem tekinthető infra beruházásnak, hanem önálló gép. Az elszívó több csiszoló gép által keletkező port fog elszívni, és bármikor az üzem egyik részéből a másikba áthelyezhető lesz, vagyis egy mobil eszközről van szó. A brikettprés arra alkalmas, hogy az elszívó által összeszedett csiszolatport összepréselje. Ezzel a Társaság a brikettet az üzem fűtésére is fel tudja használni. Beszerzésre kerül továbbá egy új targonca is, amellyel a megnövekedett mennyiségű alapanyag, félkész- és késztermék szállítása, mozgatása lesz megoldott.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu