Technológia-fejlesztéssel egybekötött kapacitásbővítés az EURO-UNIOR-nál

  • Cégnév: EURO-UNIOR Kft.
  • Cég székhelye / telephelye: Orosháza
  • Megnyert pályázat neve: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása
  • Megnyert pályázati összeg: 27 560 689 Ft
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2017.06.10.

A Társaság jelen projekt során egy technológia-fejlesztéssel együtt járó kapacitásbővítő beruházást tervez megvalósítani, amelynek célja, hogy a Társaság a vevői megrendeléseknek miatt jelentősen több biomassza kazán legyártására legyen képes, ugyanis a Társaság partnerei, legfőképp a Szatmári Kft, a Szido Kft, illetve az osztrák Solarfocus GmbH nagymértékben emelték megrendeléseik számát a Társaság által gyártott biomassza kazánokra vonatkozóan.

 

A Társaság meglévő gépparkjával már nem lenne képes teljes körűen a megnövekedett megrendelésállomány legyártására, ezért szükséges, hogy a Társaság bővítse gépeinek számát. A Társaság egy nettó 55 mFt értékű beruházást kíván megvalósítani, amelyhez 27,5 mFt értékű támogatást igényel.

 

A Társaság a projekt során egy TransSteel 3500C hegesztőt, egy N7/1FH-E-AA nyomáspróbapadot, egy Pilous ARG 300 plus H.F. szalagfűrészgépet, egy VANEX SPR-101 típusú festőszárító kabint, egy Delfin Zefiro 60M/T ipari porszívót, egy Alfatech APL-C plazmavágót, egy POWER-BEND FALCON hidraulikus élhajlítót, egy GREAT HNM-6A sarokkicsípőt, és egy UN FGL25T-JA gázüzemű homokvillás targoncát kíván beszerezni.

 

A biomassza kazánok előállításához szükséges alapanyagot az acél jelenti. A szálanyagok feldolgozása a szalagfűrésszel végezhető el. Az alapanyag ezután a plazmavágógéppel kerül megmunkálásra, amikor is méretre vágás történik. A következő folyamatot az élhajlítógép végzi, ekkor megfelelő formára és méretre hajlítják az alapanyagot. A burkolatok hajlítása során szükségeltetik a sarokkicsípő gép használata. Ezt követően a hegesztőgéppel összeállítják, hegesztik a terméket, ami majd a festőszárító kabinba kerül, ahol a megfelelő színt kapja. Az ipari porszívó a termékelőállítás során keletkezett hulladék eltávolításához, az üzem tisztán tartásához szükséges. Beszerzésre kerül továbbá egy új targonca is, amellyel a megnövekedett mennyiségű alapanyag, félkész- és késztermék szállítása, mozgatása lesz megoldott. A nyomáspróbapad a kazánok nyomáspróbáinak elvégzéséhez szükséges. Tehát a pályázatban beszerzendő eszközök így kapcsolódnak a biomassza kazánok gyártási folyamatába.

 

A Társaság a projektet két megvalósítási helyszínen kívánja kivitelezni. A nyomáspróbapad, targonca, plazmavágó, élhajlító, fűrészgép és a sarokkicsípő Orosházán, a Táncsics Mihály u. 34. szám alatt, míg a festőkabin, ipari porszívó és a hegesztőgép Orosházán, a Csorvási út 66. szám alatt kerül üzembe helyezésre és használatba. A másodlagos megvalósítási helyszín a Csorvási úti telephely lesz, ahol a hegesztési és festési folyamatokat végzik.

 

A Csorvási úti telephelyen a lemezanyagok, a Táncsics utcán pedig a szálanyagok megmunkálása zajlik. A Táncsics utcán történik továbbá mind a lemez- és szálanyag, illetve félkész termékek raktározása és a késztermék előállítása. A biomassza kazánok előállításához lemez- és szálanyagokra is szükség van, így mindkét helyszín fontos szerepet tölt be a gyártási folyamatban, illetve a projekt megvalósításában.

cof

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu