Gyártási kapacitás bővítése a Lovász Forgácsoló Kft-nél

  • Cégnév: Lovász Forgácsoló Kft.
  • Cég székhelye / telephelye: Gyula
  • Megnyert pályázat neve: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő termelési kapacitásainak bővítése
  • Megnyert pályázati összeg: 316 273 938 Ft
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2017.11.06.

A Lovász Forgácsoló Kft. egy kapacitásbővítő projektet tervez megvalósítani, amely a GOP-1.3.1-12/D-2012-0003 azonosítószámú pályázat során kifejlesztett új üzletágra, vagyis az egyedi szerszámok tervezésére és gyártására épül.

 

Az említett kutatás-fejlesztési projekt 2012 és 2014 között ment végbe összesen 818 millió Ft értékben. A kifejlesztett új üzletág jellemzője, hogy míg a sorozatban gyártott szerszámok esetében a megrendelő adja meg a műszaki paramétereket, addig ebben az esetben a megrendelő az egyedi szerszám megtervezésére is megbízást ad, majd a megtervezett szerszámot is a Társaságnak kell egyedileg legyártania. A megvalósítás érdekében a Társaság egy közel 2200 négyzetméteres gyártócsarnokot épített fel és a legmodernebb technológiát képviselő gépeket, mérőberendezéseket, valamint szoftvereket szerezte be, amelyekkel mind a tervezés, mind a gyártás egyaránt kivitelezhető.

 

A kifejlesztett új üzletág és termelési technológia az évek során egyre feltörekvőbb lett és ezzel együtt egyre csak nőtt a megrendelt egyedi szerszámok száma. A 2017-2018-as évekre az eddigiekhez képest további 40%-kal emelkedett az egyedi szerszámok tervezésére és gyártására vonatkozó igény. A kutatás-fejlesztési projektben beszerzett eszközök gyártási kapacitása már nem elegendő ahhoz, hogy a Társaság minden egyes megrendelt egyedi szerszámot le tudjon gyártani. Ezt a problémát orvosolván szükségeltetik jelen beruházás megvalósítása, melynek során beszerzésre kerül három köszörűgép és négy esztergagép.

 

Az eszközökkel nemcsak a gyártási kapacitás bővül, de a Társaság 100%-os minőségi ellenőrzést is tud majd garantálni termékeire. A két FMB-Turbo száladagolóval ellátott Miyano BNA-42 eszterga végzi el a 42 mm átmérőjű alapanyag forgácsolását 8 hajtott revolverfej segítségével. Az INDEX eszterga a hagyományostól eltérően függőleges irányú orsóval rendelkezik, ezáltal az asztalra helyezett nyers munkadarabot automatikusan befogja, megmunkálja és visszahelyezi az asztalra. Nagyobb méretű alkatrészeket is képes gyártani akár 160 mm átmérőig. A GN-3200 típusú Miyano eszterga végzi az úgynevezett keményesztergálást, aminek a lényege, hogy egy gyémánt élű szerszám különleges, nagyfinomságú felületet képez. A Studer palástköszörűvel tengely és hüvelyjellegű alkatrészek külső köszörülése valósul meg max 50 m/s vágósebességgel. A Paragon köszörűgép precíziós megmunkálást végez automata adagoló és kiadó funkciókkal. A Saacke köszörűcentrummal keményfém forgácsoló szerszámok gyártása és újra élezése valósítható meg.

 

A Társaság mindennapi működését egy komplett termelés- és vállalatirányítási rendszer segíti, melyet 2004-ben vásárolt meg. Az SAP rendszer olyan területekből tevődik össze, mint Adminisztráció, Pénzügy, Üzleti lehetőségek, Értékesítés és vevőszámlák, Beszerzés és szállítói számlák, Üzleti partnerek (vállalati CRM), Bank, Raktárgazdálkodás, Gyártás, Szolgáltatás, Emberi-erőforrás gazdálkodás, Beszámolók. A rendszer a Társaság legfőbb döntéstámogatóját jelenti.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu