Automatizálás és sorozatgyártásra való képesség megszerzése Volánpack Zrt-nél

  • Cégnév: Volánpack Zrt.
  • Cég székhelye / telephelye: Biharkeresztes
  • Megnyert pályázat neve: A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA– GINOP-1.2.8-20
  • Megnyert pályázati összeg: 63 628 724
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2020.10.07.

A fejlesztés során sor kerül egy átfogó géppark fejlesztésre, amelynek köszönhetően a Társaság egy jobbára analóg vagy kézi szerszámokkal dolgozó cégből egy sokkal jobban automatizált, CNC vezérelt gépekkel dolgozó céggé alakul át, megfelelve ezzel a modern kor követelményeinek. A Társaság a jelenlegi fejlesztéssel megszerzi a sorozatgyártásra való képességét, ami kinyitja a kaput új vevők előtt. A Társság eddig csak kis szériás tároló eszközök gyártását vállalta el, mert csak ezeket tudta haszonnal megcsinálni. A nagyobb számú sorozatok legyártására vonatkozó megrendeléseket viszont elutasította, mert nem tudta volna őket sem időben, sem nyereségesen kivitelezni.

 

A fejlesztéseknek köszönhetően viszont most már ki fog tudni lépni a Társaság a pár tucatos szériák köréből, és sok száz vagy ezer darabos rendeléseket is el tud majd vállalni. Ez új vevőket fog hozni, és növekvő árbevételt és még inkább növekvő nyereséget eredményez.

 

A fejlesztés egyik legfontosabb eleme egy új CNC vezérelt raklapszögező berendezés lesz. Ezzel a géppel egyedi méretű (nem EUR) raklapok sorozatban való gyártására válik képessé a Társaság. A géppel dolgozóknak ugyanis ezentúl elég lesz egyszer beprogramozni adott méretű raklapok gyártását, és a gép azt eltárolja a memóriájában. Így amikor legközelebb is ugyanolyan raklapot akarnak gyártani, elég lesz csak a program számát kikeresni, és már indulhat is a gyártás, ami nagyban meggyorsítja a folyamatokat.

 

A Format 4 táblafelosztó gép a hozzá tartozó elszívóval szintén CNC vezérléssel dolgozik. Eddig annak érdekében, hogy a táblák kivágása a legkevesebb hulladékkal járjon egy külön programot használtak, amit előbb le kellett futtatni, majd azután indulhatott a gyártás. Ebben az új gépben egy ilyen program már eleve benne van, tehát a gyártás elindításához nem szükséges külön programokat írni és feltölteni. Ez nagyon meg fogja gyorsítani a ládák és rekeszek gyártását. A gép működéséhez szükséges elszívó előnye, hogy csak tiszta levegővel dolgozik.

 

Az új síkágyas vágógéppel (plotter) a megrendelések véglegesítése előtti mintadobozokat lehet majd kivágni. A megrendelés jóváhagyása előtt ugyanis be kell tudni mutatni az ügyfélnek, hogy fog kinézni a legyártandó termék. Ezt eddig alvállalkozó munkájával oldották meg, de most ez házon belülre kerül, ami megint csak gyorsítja a folyamatokat. A gép nem csak papírt és fát tud vágni, hanem műanyagot és habot is, ami szélesíti a legyártható termékek körét.

 

A HSM V-Press 860 Plus típusú papírprés egy igazi jövedelemtermelő gép lesz. A Társaságnál eddig ugyanis rengeteg papír hulladék gyűlt össze, ami nagy helyet foglalt, és még a Társaságnak kellett fizetnie azért, hogy elszállítsák. Most ez megfordul, ugyanis a géppel bálákba lehet majd összepréselni a hulladék papírt, ami már egy eladható árucikk, és amiért már a Társaságnak fognak fizetni az átvevő cégek.

 

Ezek mellett a telephelyi infrastruktúra kisebb mértékű korszerűsítésre is megtörténik a projekt keretein belül. Ennek keretében a porta- és irodaépület tetőszerkezetének átépítése és telephelyi kút gépészeti korszerűsítése valósul meg.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu