Kapacitásbővítés a Fabrikációs Laboratórium Kft-nél

  • Cégnév: Fabrikációs Laboratórium Kft.
  • Cég székhelye / telephelye: Szolnok
  • Megnyert pályázat neve: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő termelési kapacitásainak bővítése
  • Megnyert pályázati összeg: 12 633 047 Ft
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2016.02.24.

Fabrikációs Laboratórium Kft. annak érdekében, hogy a megnövekedett megrendelés állomány kivitelezését kizárólag saját eszközeivel végezze, a meglévő gépek mellé egy Objet30 Pro típusú 3D nyomtató és egy VD-510S típusú nagysebességű CNC maró megmunkáló központ beszerzése szükségeltetik.

 

Az új eszközök a fogászati centrumoknak, műszerfejlesztő cégeknek, illetve autóipari beszállítóknak gyártandó protézisek, komplex geometriájú lámpaburák, készüléktokozások és bonyolult mechanikai alkatrészek előállítását fogják szolgálni.

 

A 3D nyomtató a kisszériás (nem fröccsöntött) bonyolult geometriával rendelkező műanyagalkatrészek és mesterszerszámok gyártására alkalmas. A nyomtatóval lehetőség nyílik a szériagyártásra kerülő fogyasztási cikkek, fogyasztói elektronikai cikkek, orvostechnikai eszközök és más meglévő termékek prototípusainak elkészítésére, mely gyorsítja a tervezési folyamatot és a gyártás előkészítést, illetve növeli a gyártási kapacitást. A nyomtató munkaterének mérete 300*200*150 mm és minimum 16 mikron rétegvastagságú alkatrész előállítására képes.

 

A Vállalkozás jelenleg rendelkezik CNC vezérelt prototípusmaró és egyetemes megmunkáló központtal, ám elengedhetetlen egy új CNC maró megmunkáló központ beszerzése, hiszen a bonyolult geometriák, így fröccsöntő szerszámok és öntőformák marása jelenleg nem kivitelezhető alvállalkozók bevonása nélkül, mivel a meglévő berendezések gyártási kapacitása kevésnek bizonyul. A beszerzésre kerülő gép marásvezérlője képes a szerszámpályákat jóval egyszerűbben előállítani, így jelentősen csökkentené az új munkadarabokra történő ráállást. Ez eszköz egy rendkívül komplex berendezés, amely NCT 201 érintőképernyős CNC vezérlővel van ellátva, 250 kg-ig terhelhető.

 

Az új eszközök beszerzésével az előállított termékek minősége is jelentősen javul. A megnövekedett kapacitásnak köszönhetően évente 300-350 db alkatrész többletgyártása lehetséges.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu