Kapacitásbővítés és technológiai korszerűsítés a TRE-MEN Kft-nél

  • Cégnév: TRE-MEN Kft.
  • Cég székhelye / telephelye: Ercsi
  • Megnyert pályázat neve: Építőipari támogatási program
  • Megnyert pályázati összeg: 50 000 000 Ft
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2018.12.18.

A Társaság egy klasszikus építőipari vállalkozásnak tekinthető. A Társaság főtevékenysége is a cégkivonat szerint a Lakó- és nem lakó épület építése. A Társaságnak sikerült meglovagolnia az utóbbi időszak építőipari fellendülését, és jelentős eredményeket ért el az utóbbi évben. Jól mutatja ezt, hogy a Társaságnak tavaly ilyenkor még csak 14 dolgozója volt, mára ez a szám már 20 fölé emelkedett. A Társaság egyaránt dolgozik az állami szféra számára is, valamint a magánszféra területén is. Utóbbi esetében pedig vállal lakossági megbízásokat is főleg családi házak építésére, illetve ipari csarnokok építése terén is sok referenciája van. Az elkövetkező években 3 területen mutatkozik nagy lehetőség a bővülésre. Az egyik a környékbeli önkormányzatok és általuk fenntartott intézmények beruházásai, emellett az uniós pályázatok miatti, főleg gyártó cégek csarnoképítési megbízásai, harmadrészt pedig a CSOK bevezetése miatt megkezdődött társasházi beruházások fővállalkozói, esetleg alvállalkozói munkálatainak elvállalása. A Társaságnak már most is több olyan kiadott árajánlata van, amely még bírálat alatt lévő uniós pályázatban szerepel, így azok nyerési esélye azonnali munkakezdést igényel. Csak pár konkrét példa az előzőekben általánosságban említett üzleti lehetőségekre, amelyeket jelen beruházás megvalósítása esetén a Társaság el tud majd vállani: Martonvásár Szolgáltatóház építése fővállalkozásban, Százhalombattán és Tatabányán ipari csarnok építése vagy bővítése. Az előzőekben felvázolt üzleti lehetőségekre a Társaságnak fel kell készülnie azzal, hogy jelentősen bővíti és modernizálja gépparkját, valamint gyorsítja és költséghatékonyabbá teszi az általa végzett szolgáltatások nyújtását. Ammenyiben a Társaság meg tudja valósítani a továbbiakban részletesen felvázolt beruházást, úgy óriási mértékben tudja megnövelni kapacitásait, és sokkal több megbízást tud majd elvállalni, mint amit a jelenlegi régebbi, és kevésbé modern gépállományával tudna. A beruházás megvalósítása tehát nagyon nagy növekedést eredményez majd mind az árbevétel, mind a nyereségesség terén.

 

A fejlesztés újdonságtartalma több dologban is megnyilvánul. A kotrógép és a rakodógép egyaránt nagyobb rakodó kanállal rendelkezik, így értelemszerűen nagyobb kapacitású gépeket igénylő jelentősebb volumenű földmunkákat is meg lehet velük csinálni vagy gyorsabban lehet velük végezni. Már fentiekben is említettük, de ez is a fejlesztés újdonságtartalmának tekinthető, hogy az eddig kézi erővel történő vakolás, illetve betonacél darabolás és hajlítás műveletek most már professzionális géppel fognak történni, ami rendkívüli módon fogja felgyorsítani az adott munkafolyamatot, nem mellesleg sokkal precízebb, pontosabb munkavégzést tesz lehetővé. Az új homlokzati állvány 800 m2-es mérete lehetővé fogja tenni, hogy nagyobb épületek pl. társasházak homlokzati munkáit is el tudják vállalni.

 

A megvalósítás fázisait illetően elmondható, hogy 2018. második félévben kezdődik majd el a projekt. A közbeszerzési szakértővel folytatott egyeztetés alapján a kisebb gépek nem tartoznak a közbeszerzési körbe, így a homlokzati állvány, betonozó konténer, vakológép, valamint a hajlító és vágógép már 2018. őszén beszerezhető lesz. A kotrógépre, a rakodógépre és a lánctalpas minikotrógépre viszont közbeszerzést kell majd kiírni, ami 2018. második félévében történik majd, így a tényleges szerződéskötések és beszerzések ezen három gép vonatkozásában áthúzódnak 2019. első félévére. A közbeszerzési tanácsadó díja értelemszerűen még 2018. első félévében merül fel.

 

A Társaságnak megvan mind a szakmai kompetenciája, mind a kellő menedzsment tapasztalata jelen fejlesztés megvalósításához. A Társaságnak már volt korábban egy sikeres EU-s pályázata, ahol egy GOP-os pályázati kategória keretében nyert el 50%-os támogatási mértékkel több, mint 15 millió Ft vissza nem térítendő támogatást gépek beszerzésére. Elcsics Gergely László kellő tapasztalattal és menedzselési képességekkel rendelkezik, hogy egy ilyen horderejű projektet lebonyolítson. A további személyi kompetenciát illetően két olyan meglévő dolgozója is van a Társaságnak, akik rendelkeznek az összes szükséges jogosítvánnyal, ami a kotrógépek és a rakodó gép vezetéséhez szükséges.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu