Technológia-fejlesztés a Metalcar Kft-nél

  • Cégnév: Metalcar Kft.
  • Cég székhelye / telephelye: Dunakeszi
  • Megnyert pályázat neve: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése
  • Megnyert pályázati összeg: 7 087 500
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2013.10.10.

A Metalcar Kft. (továbbiakban: Társaság) játékgyártással és kereskedelemmel foglalkozik. Az eleinte kis csalási vállalkozásként dolgozó cég mára Magyarország meghatározó játékgyártó cégévé vált. Alapításkor még fém játékokat, modellautókat gyártottak, majd az 1990-es évek új piaci lehetőségeket jelentettek, ezért a Társaság fokozaton áttért a műanyagból készült játékok gyártására.

 

2006 januárjában megkezdték tevékenységüket az új 5.000 m2–es dunakeszi üzemükben, amely már a legmodernebb technológiákkal van ellátva. Az új telephelyen magasan képzett szakemberek tervezik és készítik az új termékeket.

 

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Társaság neve külföldön és belföldön is jól csengő és egyre ismertebb. Jelentős mennyiségű terméket szállít főleg európai uniós országokba, így Németországba, Ausztriába, Angliába, és Hollandiába. Az Unión kívül az orosz és az ukrán piac még jelentős.

 

A Társaság fő profilja a műanyag fröccsöntés. Gépeik folyamatos korszerűsítése mellett, szakembereiket is folyamatosan tovább képezik, így ők mára a műanyag ipar mesterei. 17 fröccsöntő géppel, 3 extruderrel dolgoznak jelenleg, melyek 50 tonnától – 650 tonnáig terjednek. A Társaság képes akár 1 gr súlyú terméktől az 1 kg súlyú termékig szinte bármit előállítani.

 

Ügyfeleik folyamatos elégedettségét a Társaságnál bevezetett ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer szolgálja. A fröccsöntés mellett saját szerelő műhellyel is rendelkeznek, így nem csak alkatrészeket, hanem teljes termékeket is elő tudnak állítani.

 

A Társaság ügyfelei között megtalálhatóak az Electrolux, Tesco, Auchan, Cora és a Spar is.

 

A gyártás mellett Dunakeszin van a Társaság közel 350 négyzetméteres áruháza, ahol egyrészt a saját gyártású termékeiket, illetve más világcégek pl. Lego, Hasbro, Mattel és Piatnik termékeit is forgalmazzák.

 

Jelen beruházás keretében a műanyag fröccsöntési üzletágat kívánja a Társaság fejleszteni. A projekt keretében egy 380 tonnás Haitan fröccsöntő gépet kíván a Társaság beszerezni Dunakeszi gyártóüzemébe, amely komoly technológiai újítást hoz majd a Társaság gyártási folyamataiba. Az új gép segítségével a Társaság képes lesz olyan új játékok előállítására, amelyekre eddig a meglévő gépállományával nem volt képes.

 

A beszerezendő gép nettó 20 250 000 Ft-ba kerül, amelyhez a Társaság 7 087 500 Ft vissza nem térítendő támogatást kíván igényelni. A gépet a Társaság várhatóan 2013 októberében rendelné meg, a leszállítás és az üzembe helyezés pedig 2014 júniusára fejeződhet be.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu