Termelékenység növelés és hatékonyság javulás a Pharma-Sano Bt.nél

  • Cégnév: Pharma-Sano Bt.
  • Cég székhelye / telephelye: Hajdúnánás
  • Megnyert pályázat neve: A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA– GINOP-1.2.8-20
  • Megnyert pályázati összeg: 18 499 927
  • Pályázat megnyerésének dátuma: 2020.09.11.

A Társaság jelen projekt keretében egy Rowa Vmax 160 típusú automata gyógyszertári expediáló rendszer kíván beszerezni. Ez egy ultramodern, robotot használó automata rendszer, amely ahhoz képest, hogy most a gyógyszertár egyszerű, kihúzható fiókokban tárolja a gyógyszereket óriási technológiai fejlődést fog eredményezni. A technológiai fejlődés mellett az automata rendszer bevezetése számos más pozitív hatással fog járni a gyógyszertár működését illetően, amik főleg a termelékenységben éreztetik hatásukat.

 

Egy gyógyszertár életében a legnagyobb érték a szakképzett munkaerő. Az utóbbi években a gyógyszerkereskedelem területen is komoly harc indult a dolgozókért, ugyanis egyre kevesebben választják ezt a szakmát és hatalmas a nyugdíjasok részaránya. A végzett gyógyszerészek közül sokan külföldön helyezkednek el magasabb fizetésekkel.

 

Ahogy a betegek, úgy a dolgozók számára is vonzóvá kell tenni a gyógyszertárat, hogy növelni lehessen lojalitásukat és új dolgozót lehessen bevonzani. Ehhez tökéletes megoldás a robot, ugyanis leveszi a logisztikai terhet a dolgozók válláról és a betegkiszolgálás alatt sem fáradnak el annyira (nem kell rohangálni a raktár-officina között és nem kell észben tartani a kért termékek nevét, mert a gép kidobja a pulthoz). A meglátogatott automatizált gyógyszertárak mindegyike beszámolt arról, hogy valóban nyugodtabb a légkör a munkahelyen, kiegyensúlyozottabbak a dolgozók és ezt a betegek is megérzik.

 

Gyógyszertárunk célja, hogy a robottal növeljük a belső lojalitást és szükség esetén könnyebben találjunk új kollégát, valamint a front területet is vonzóbbá tegyük a betegeknek a kiszolgálás sebességének javításával. A jelentkező forgalombővülés növeli a cég árbevételét, üzemi eredményét.

 

A logisztikai folyamatok (gyógyszerek raktározása, készletnyilvántartása, mozgatása, leltározása) teljes egészében automatizálásra kerülnek. A raktározással közvetlen kapcsolatban áll az értékesítési folyamat, így nem csak a raktározásra lesz hatással a rendszer, hanem az értékesítésre/expediálásra: felgyorsul, pontossá és biztonságossá válik. Gyakorlatilag az értékesítési folyamat is félig automatizálásra kerül.  Ezek miatt a Társaság úgy kalkulál, hogy minimum 2 ember 8 órás munkáját fogja kiváltani a gép, akiket természetesen a patika ettől függetlenül meg fog tartani. Összességében azt lehet mondani, hogy a gyógyszerészeknek sokkal több ideje marad a betegekre, akiknek más termékeket tudnak ajánlani, segíthetnek nekik más készítményeket választani. Ez egyértelműen forgalom növekedést fog generálni. A Társaság úgy számol, hogy éves szinten körülbelül 10-15%-os forgalom bővülést fog ez eredményezni. Ami ennél is fontosabb a patika számára az a dolgozók munkakörülményeinek javulása a sok km-es napi rohangálás megszűnése. Emiatt a gyógyszerészek szívesebben dolgoznak majd a patikában, és az álláskeresők is szívesebben jelentkeznek olyan munkahelyre, ahol jobban a munkakörülmények. Ez pedig életbevágóan fontos egy olyan szakmában, ahol nagy a külföldre elvándorlás, és nagyon magas a visszafoglalkoztatott nyugdíjasok aránya.

 

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu