Pályázati banánhéj Nr. 4. – Megfelelő vállalkozási forma kiválasztása

A megfelelő vállalkozási forma megválasztása szintén nagyon fontos annak érdekében, hogy cégünk alkalmas legyen a pályázati források igénybevételére. Első ránézésre azt gondolnánk, hogy a támogató szempontjából nincs jelentősége annak, hogy milyen vállalkozási forma szerinti cégek adják be pályázataikat, de sajnos a pályázati felhívások erre rácáfolnak.

 

Több olyan pályázati felívással is találkoztam az elmúlt években, amelyek az egyéni vállalkozásokat kerek perec kizárták a pályázatok beadásának lehetőségéből. Hogy miért? Nem tudjuk a választ, de az tény, hogy pályázatírói szempontból egy egyéni vállalkozás elég macerás. Nincs cégkivonatuk, nincs beszámolójuk így sokkal nehezebb leellenőrizni őket, hogy indulhatnak-e az adott kiíráson. De a támogató oldaláról ennek nem kellene problémát jelenteni, ráadásul az a tény, hogy az egyéni vállalkozó a magánvagyonával mögöttes felelősséget vállal még előnyként is kellene számítson.

 

Egészen hihetetlen, de olyan felhívással is találkoztam már, ahol a betéti társasági (Bt.) formában működő cégek sem nyújthattak be pályázatot, pedig ők szerepelnek a cégjegyzékben, készítenek éves beszámolót, és a beltag szintén teljes magánvagyonával felel a társaság kötelezettségeiért.

 

Nos a végkövetkeztetés egyértelműen az, hogy aki 100%-ig biztos akar lenni abban, hogy a választott vállalkozási formája nem fog kizáró okot jelenteni egy pályázaton való indulás során, az válassza a korlátolt felelősségű társasági (Kft.) formát.

Vélemények

Ajánlatkérés / Kapcsolatfelvétel

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolat

Cégnév

EURO Pályázat Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Cím

2040 Budaörs, Szabadság út 117. (Budaörs Office Park)

Telefonszám

+36 20 / 371 1961

E-mail cím

info@europalyazat.hu